Dezinfectia reprezinta totalitatea operatiunilor prin care se distrug sau se indeparteaza germenii patogeni care provoaca infectii si boli molipsitoare, in gospodarie.
Principalul procedeu de dezinfectie - si care conteaza inaintea celorlalte - este realizarea unei curatenii perfecte, cu apa calda din belsug, sapun si soda de rufe.
Este, de asemenea utila, expunerea rufariei la razele soarelui, care au un bun efect dezinfectant. Fierberea (timp de 20-30 de minute) si calcatul cu fierul bine incins, sunt mijloace utile pentru dezinfectia rufelor .

Aerisirea este utila prin faptul ca indeparteaza din interiorul locuintei o mare parte din microbi.

Ca substante chimice dezinfectante pentru preventie mentionam:
  • varul cloros, care se utilizeaza direct prin prafuire sau in solutie proaspata, 1-1,5 k g la 10 litri de apa;
  • cloramina, care se gaseste la farmacii sub forma de tablete si se utilizeaza in solutii de 0,1-10%;
  • creolina, care se foloseste in emulsie de 5-10% in apa, amestecand bine pana se formeaza un lichid alb ca laptele;
  • varul nestins, care se foloseste in proportia de 1 kg ia 5 litri de apa.

Dezinfectia are o mare importanta si trebuie aplicata in gospodarie pe tot timpul cat exista un bolnav contagios izolat acasa. Oferim servicii de dezinfectie pentru spitale, scoli, gradinite si multe alte domenii de activitate.

In timpul verii, cand se raspandesc mai usor infectiile digestive, este foarte indicat ca in orice gospodarie sa se faca dezinfectia in mod profilactic, in special la bucatarie, la closet si la cosul de gunoi.
Procedeul de dezinfectie a apei cel mai sigur si mai simplu de aplicat in gospodarie este fierberea.

Prin fierbere se realizeaza distrugerea tuturor microorganismelor. Fierberea apei devine obligatorie atunci cand organele sanitare locale indica populatiei necesitatea ei, in vederea prevenirii unor epidemii hidrice (dizenterie, febra tifoida).

Pentru centralele mari sau mai mici se foloseste ca metoda de dezinfectie clorinarea. Aceasta metoda se bazeaza pe marea putere bactericida a clorului.

Apa clorinata este absolut inofensiva si ofera o deplina siguranta in prevenirea transmiterii infectiilor digestive. De aceea, clorinarea apei este o metoda ras-pandita azi la instalatiile de aprovizionare din tara noastra si din toate tarile lumii.

Clorinarea se poate folosi si pentru dezinfectia apei de fantana.

Tipuri de germeni
 

Dezinfectie Stafilococ










 

Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi.
 
Dezinfectie Streptococ







 

Este un germen bacterian larg raspandit in jurul omului si animalelor cu specii saprofite patogene. Este gram pozitiv, uneori capsulat, nesporulat, de forma sferica sau ovoidala, temperatura optima de dezvoltare este de 37 grade Celsius si un pH de 7,4-7,6. In dezinfectia antistreptococica se poate utiliza cu succes formolul si clorul in concentratii uzuale.

Dezinfectie Pneumococ
 










Este unul dintre germenii bacterieni sensibili. El supravietuieste inglobat in materii organice in conditii deosebite de uscare, liofilizare sau congelare la -70 grade Celsius si la adapost de lumina cateva luni. La caldura mare in 10 minute la +52 grade Celsius, la lumina solara directa rezista cel mult o ora, iar la lumina difuza 1,5 ore. Pneumococul este foarte sensibil la toti dezinfecantii uzuali, la sapunuri, coloranti si la mediul acid.
 

Dezinfectie Bacilul botulinic
 









Este un germen saprofit cu larga raspandire in natura si deseori raspandit in intestinul animalelor si al omului, este gram pozitiv, necapsulat, sporulat. La 120 grade Celsius toti sporii botulinici sunt distrusi in 30 de minute.
 
Dezinfectie Meningococul
 







Este un germen deosebit de sensibil, care nu poate supravietui in mediul extern mai mult de 2-3 zile inglobat in mucozitati. Daca este neprotejat, moare in 1-2 ore la temperatura camerei, iar la lumina si la uscare in 3 ore. Este sensibil la frig (moare sub 24 grade Celsius) si sensibil la caldura mare (la 55 grade Celsius moare in 5 minute).
Folosind serviciile Flor Dimol Impex reusiti sa scapati chiar si de microbii care nu se vad cu ochiul liber.
dezinfectie spitale
dezinfectie gradinite
dezinfectie bucuresti
dezinfectie preturi mici
dezinfectie scoli
DESPRE NOI     I     SERVICII     I     DEZINSECTIA    I    DERATIZAREA     I     DEZINFECTIA     I    CONTACT